چاپ افست خشک یکی از انواع چاپ افست بوده که به دلیل کیفیت چاپ بهتری که دارد استفاده از آن امروزه بسیار رایج است، چاپ افست یکی از روشهای محبوب برای چاپ انبوه است که از اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 در صنعت چاپ رواج پیدا کرده است، چاپ افست به دو نوع چاپ افست خشک و تر تقسیمبندی میشود، اما شاید با خود فکر کنید که چاپ افست دقیقا چیست؟ این نوع از چاپ یکی از روشهای مرسوی جهت چاپ انبوه است که در آن چاپ تصاویر و رنگها به کمک غلطکهایی که روی صفحات فلزی حرکت میکنند انجام میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتواند به مقاله آشنایی با چاپ افست در کارتن سازی مراجعه کنید، اما در این مقاله از وبلاگ کیهان میهن قصد داریم به بررسی چیستی چاپ افست خشک و تفاوت آن با چاپ افست تر بپردازیم، پس اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به دنبال شناخت یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه است، پیشنهاد میکنم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
چاپ افست خشک چیست؟
چاپ افست خشک درواقع نوع دیگری از چاپ افست بوده که فرآیند کاری آن کمی متفاوت با چاپ افست است، بدینگونه که در این نوع از چاپ غلطک آب وجود ندارد، علت نامگذاری آن به چاپ افست خشک هم ای مسئله میباشد. در این نوع از چاپ از روش وجود نیروی دافعه بین جوهر و بخش حاوی سیلیکون استفاده میشود.
صفحات مورد استفاده در چاپ افست خشک به واسطه تابش نور به آنها بخش سیلیکونی و غیر سیلیکونی آن مشخص خواهد شد و غلطک جوهر با انتقال دادن جوهر خود به این غلطک، بخش سیلیکونی این جوهر را دفع خواهد کرد و جوهر از این طریق وارد بخش غیر سیلیکونی که حاوی تصویر است میشود. بخش حاوی سیلیکون نیز شامل بخش غیر تصویری است که جوهر را به خود نمیگیرد و فرآیند چاپ در این نوع چاپ افست به این صورت انجام میشود.
تفاوت چاپ افست خشک با تر چیست؟
چاپ افست تر نوعی از چاپ افست است که امروزه بسیار متداولتر از نوع خشک آن است و امروزه در کشور ما نیز نوع چاپ افست تر بسیار متداولتر از نوع چاپ افست خشک است، در چاپ افست از سه نوع غلطک آلومینیومی حامل طرح استفاده میشود، که این سه غلطک از غلطک افست، غلطک چاپ و غلطک آب و جوهر تشکیل شده است.
مهمترین تفاوت چاپ افست تر با خشک نبودن غلطک آب در افست خشک است. عملکرد غلطک آب به عنوان غلطک فرعی به این صورت است که محتوای آن به بخش غیرتصویری طرح مورد نظر ما که روی غلطک صفحه آلومینیومی قرار دارد منتقل شده و غلطک جوهر به بخش تصویری طرح ما منتقل میشود. آب موجود در بخش بدون تصویر منجر به دفع جوهر از این بخشها خواهد شد.
مزایا و معایب چاپ افست خشک
مزیت افست خشک کیفیت چاپ بهتر آن است، بدین صورت که هربار که عمل چاپ انجام و تکرار میشود از میزان کیفیت رنگ و چاپ نهایی کاسته نمیشود، این درصورتی است که در روش چاپ افست تر ابتدا لازم است که تعادل میان آب و جوهر را برقرار کنید و این عامل زمان و آب زیادی را در فرآیند چاپ هدر میدهد. مزیت دیگر این روش چاپی، به دلیل وجود ایزوپروپیل الکل است که سازگاری آن با محیط زیست بسیار بالا میباشد.
اگر بخواهیم به معایب این نوع از چاپ بپردازیم میتوان به نیاز به چراغهای UV جهت خشک کردن جوهر بر روی کاغذ اشاره کرد، ضمناینکه جوهر مورد استفاده در این نوع از چاپ نیز گران قیمتتر میباشد. نکته قابل توجه دیگر سرعت چاپ در این شیوه میباشد که حتی در دستگاهای پیشرفته آن باز هم سرعتش از چاپ افست تر کمتر است؛ ضمن اینکه بخشهای حاوی سیلیکون و غیر سیلیکون بر روی پلیتها به شدت به دما حساس بوده به طوری که اگر دما کمتر از حد مجاز باشد در طرح هنگام چاپ بخشهای نارنجی رنگی ایجاد شده و اگر دما بیشتر باشد جوهر تار میشود.
کاربرد چاپ افست خشک و تر چیست؟
یکی از پرکاربردترین نمونههایی که در آن از چاپ افست استفاده میشود برای چاپ روزنامهها میباشد که هروزه در سطح کشور در تیراژ بسیار بالایی تولید میشوند که تنها با روش چاپ افست میتوان این نیاز را برآورده کرد. کاربرد دیگر چاپ افست برای چاپ کتابها در تیراژ بالا و چاپ اسناد و مدارکی که مربوط به فرآیندهای قانونی میباشند تمامی این موارد که نیاز به چاپ در تعداد بالا دارد به لطف چاپ افست امکانپذیر شده است.
زینک چاپ افست چیست؟
زینک اصطلاحی است که در صنعت چاپ از آن استفاده میشود، علت به وجود آمدن این اصطلاح به پلیتهای اولیه برمیگردد که در این صنایع استفاده میشدند و از جنس روی یا زینک بودند و باعث ماندگار شدن این نام بر روی پلیتهای چاپ افست شد؛ درصورتیکه پلیتهای مورد استفاده در دستگاههای امروزی جنس آلومینیوم میباشد. علت تغییر جنس این پلیتها ضعیف بودن کشش روی نسبت به آب بود که منجر به اضافه شدن مراحل آمادهسازی آن میشدهاست.
سخن آخر
در این مقاله از وبلاگ سایت کیهان میهن به شناخت چاپ افست خشک، مزایا و معایب آن و تفاوت آن با چاپ افست تر پرداختیم، امیدواریم که مطالب مطرح شده در این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد، ممنون که تا انتها این مطلب با ما همراه بودید.
دیدگاه خود را بنویسید