ورق کارتن در ساده‌ترین حالت از سه لایه کاغذ تشکیل شده، که کاغذ میانی همان کاغذ فلوتینگ بوده و وظیفه تامین مقاومت ورق کارتن را برعهده دارد. فلوت‌های بکار رفته در کاغذ فلوتینگ انواع مختلف با ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که درنهایت منجر به تولید ورق کارتن با قابلیت‌های مقاومتی متفاوت خواهد شد.

در مقاله کاغذ فلوتینگ به طور کامل به معرفی کاغذ فلوتینگ پرداختیم، در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع ورق کارتن و لایه‌های آن بپردازیم. همانطور که پیش‌تر بدان اشاره کردیم انواع فلوت بکار رفته در کاغذ فلوتینگ می‌تواند مقاومت‌های مختلفی در ورق کارتن تولیدی ایجاد کند، از این رو در ادامه این مطلب از وبلاگ کیهان میهن به معرفی انواع فلوت پرداختیم.

آشنایی با ویژگی‌های انواع فلوت

همانطور که متوجه شدید فلوت‌ها در صنایع کارتن‌سازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و وجود آن‌ها در ورق کارتن الزامی است، چرا که باعث استحکام، افزایش مقاومت و انعطاف کارتن شده و از آسیب‌های احتمالی به محتویات درون کارتن جلوگیری می‌کند. فلوت‌های استفاده شده در ورق کارتن انواع مختلفی دارند که آن‌ها را براساس کنگره‌ها یا همان موجی آن‌ها دسته‌بندی می‌کنند. هرچه ارتفاع کنگره‌ها بیشتر باشد استحکام کاغذ فلوتینگ ما نیز بیشتر بوده و در نتیجه مقاومت ورق کارتن تولیدی نیز بالاتر می‌رود، در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع فلوت آشنا شوید.

A فلوت

(فلوت نوع A)

A فلوت

یکی از مقاوم‌ترین و مستحکم‌ترین مدل بین فلوت‌ها، فلوت A است، ارتفاع این نوع از فلوت بین 4.5 تا 5 میلی‌متر و تعداد کنگره‌های آن حدودا 105 تا 125 عدد در هر متر از این فلوت است. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم کاغذ فلوتینگ در کارتن خاصیت ضربه‌گیری داشته و در واقع این خاصیت ضربه‌گیری به دلیل وجود دندانه‌ها می‌باشد که یک مقاومت در برابر فشار وارده ایجاد می‌کنند و هرچه ارتفاع این دندانه‌ها بیشتر باشد مقاومت آن‌ها در برابر ضربه و فشار نیز افزایش می‌یابد. برای بسته‌بندی اقلام شکننده استفاده از این نوع فلوت در فرآیند تولید جعبه بسته‌بندی بسیار عالی است.

B فلوت

(فلوت نوع B)

B فلوت

مقاومت این نوع از فلوت کمی ضعیف‌تر نسبت به A فلوت است، اما دربرابر له‌شدن و سوراخ شدن مقاومت بسیار خوبی دارد و برای چاپ عالی است. ارتفاع دندانه‌های آن بین 2.1 تا 2.9 میلی‌متر است و تعداد کنگره‌های آن در هر متر بین 125 تا 150 عدد است. از این نوع فلوت معمولا برای بسته‌بندی قطعات داخلی مانند لنت و پارتیشن استفاده می‌شود.

C فلوت

(فلوت نوع C)

C فلوت

C فلوت یکی از متداول‌ترین نوع فلوت مورد استفاده برای اقلام بسته‌بندی محسوب می‌شود که مقاومت آن‌ها از دو مدل قبلی کمتری بوده ولی معمولا 80 درصد از مصارف مختلف برای بسته‌بندی مانند مبلمان، غذا و موارد این چنینی را شامل می‌شود. کارتن‌هایی که با این فلوت تولید می‌شوند قابلیت تحمل وزن تا 12 کیلوگرم را دارند. ارتفاع دندانه‌های این فلوت بین 3.5 تا 3.7 میلی‌متر بوده و تعداد کنگره‌های آن در هر متر بین 120 تا 145 عدد است.

E فلوت

(فلوت نوع E)

E فلوت

E فلوت دارای ضخامت کمتری نسبت به بقیه انواع آن است و به دلیل داشتن سطحی صاف در جعبه‌های لمینیتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای جعبه‌های دارویی، جعبه پیتزا، لوازم آرایشی و موارد این چنینی نیز از این نوع فلوت استفاده می‌شود. با اینکه کاربرد این نوع از فلوت بیشتر برای جعبه‌های کوچک است، اما برای تولید کارتن‌های سه لایه و هفت لایه نیز از این فلوت با ترکیب نمونه‌های دیگر فلوت استفاده می‌شود. ارتفاع دندانه‌های این فلوت بین 1.1 تا 1.6 میلی‌متر بوده و تعداد کنگره‌های آن در هر متر بین 290 تا 320 عدد است.

F فلوت

(فلوت نوع F)

F فلوت

F فلوت کم ضخامت‌ترین نوع فلوت میان دیگر انواع فلوت‌هاست، از این فلوت برای تولید کارتن‌های مورد استفاده در بسته‌بندی لوازم لوکسی مانند عطر، جواهرات، کفش و موارد این چنینی استفاده می‌شود. ارتفاع دندانه‌های این نوع فلوت حدودا 0.8 میلی‌متر است و تعداد کنگره‌های آن در هر متر چیزی حدود 420 عدد می‌باشد.

انواع ورق کارتن

(انواع ورق کارتن)

انواع ورق کارتن

ورق‌ کارتن در انواع متفاوتی تولید می‌شود که هر کدام از آن‌ها برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تفاوت این ورق‌ها در لایه‌های استفاده شده در آن‌ها می‌باشد که مقاومت‌های متفاوتی را در کارتن به وجود می‌آورد. پرکاربردترین نوع ورق‌های کارتن، سینگل فیس، سه لایه و پنج لایه است که ما در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی این سه نوع از ورق کارتن بپردازیم.

سینگل فیس

این نوع از ورق کارتن از یک لایه کاغذ لاینر و یک لایه فلوت تشکیل شده است، این نوع از ورق تنها برای کارتن‌های لمینیتی استفاده خواهند شد، چرا که یک لایه مقوا نیز روی آن‌ها قرار خواهد گرفت که منجر به جلوگیری از تکان خوردن فلوت خواهد شد. فلوت استفاده شده در این نوع ورق بیشتر از فلوت نوع B و C است. نکته حائز اهمیت این است که هرچه فلوت بکار رفته در ورق مقاوم‌تر باشد بسته‌بندی نیز باکیفیت‌تر خواهد بود.

سه لایه

ورق کارتن سه لایه از دو لایه کاغذ لاینر و یک لایه کاغذ فلوت که در لایه میانی قرار دارد تشکیل شده‌است. فلوت استفاده شده در این نوع از ورق می‌تواند از نوع B، C و E باشد که هر کدام از آن‌ها به ترتیب کیفیت و مقاومت مورد نیاز برای کارتن استفاده می‌شوند، برای مثال کارتن‌هایی که برای بسته‌بندی محصولات سنگین‌تر استفاده خواهند شد، در تولین ورق آن‌ها از فلوت B استفاده می‌شود.

پنج لایه

ورق کارتن پنج لایه 4 سطح ورق و دولایه فلوت تشکیل شده است، وجود دو لایه فلوت در این نوع از کارتن‌ها باعث می‌شود که مقاومت بیشتری نسبت به نوع سه لایه کارتن داشته باشند؛ از این رو می‌توان برای ایمن‌سازی محصولاتی که حساسیت بیشتری در برابر شکستگی و ضربه دارند، از این نوع کارتن استفاده کرد. در این نوع ورق معمولا فلوت‌های نوع BC، EC و EB که معمول‌ترین نمونه‌های موجود در بازار است. 

جمع‌بندی

با توجه به مواردی که در این مطلب بدان اشاره کردیم باید متوجه شده باشید که لزوم استفاده از فلوت‌ها در ورق کارتن بالا بردن مقاومت و استحکام کارتن است که می‌تواند همانند عایق مناسبی در برابر ضربات محسوب شود. از آن‌جایی که تولیدکنندگان خواستار این هستند که محصولاتشان بدون آسیب و صدمه از تولید به مصرف برسد، پس استفاده از بهترین و مناسب‌ترین نوع فلوت در کارتن‌ها بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله از وبلاگ کیهان میهن به معرفی انواع دسته‌بندی‌های فلوت و ورق کارتن همراه با ویژگی‌های آن‌ها پرداختیم، ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.